Waarom nog steeds zo verbaasd?

Hoe komt het toch dat ik nog steeds zo verbaasd ben over het effect van Yin Yoga op mijn leven?

Door niets te doen gebeurt het! 
Als echte doener hoef ik bij de Yin Yoga even niet iets actief te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen gebeurt er wat. Door mij helemaal aan de houdingen over te geven, de zwaartekracht z’n werk te laten doen, voel ik dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.

Het bindweefsel speelt een grote rol in hoe je in je vel zit. Je voelt dat je door de Yin-houdingen meer ruimte creëert in je bindweefsel en tussen je gewrichten. Dit gebeurt door langer dan 3 minuten in dezelfde houding te blijven.

Het mag dan wat langer duren voordat je je stugge bindweefsel bereikt, het is voor mij ook heerlijk om 5 minuten even niets anders te hoeven dan te “zijn”. Alleen dit al!

Het besef dat je met Yin Yoga merkt dat je niet altijd iets hoeft te doen om iets te bereiken.

Steeds minder stress en spanning
Ik ervaar steeds minder stress en spanning in mijn leven door de Yin Yoga. Maar ik heb niet de illusie dat ik volledig zonder spanning door het leven zal gaan. En ik zou het niet eens willen. Heerlijk om de gedrevenheid te voelen om voluit ergens voor te gaan. Wel ben ik mij sterker bewust van de signalen in mijn lichaam. Ik heb meer bereidheid deze signalen te respecteren door er genoeg rust en ontspanning tegenover te zetten. En heel eerlijk: dit blijft een uitdaging.

Jezelf accepteren
In de rust en stilte tijdens een houding krijg ik soms zo’n helder besef. Iets wat ik eigenlijk al weet ervaar ik nu in een meer totale dimensie. Veel intenser voel ik wat het met mij doet om altijd het uiterste uit mezelf te willen halen, mezelf onder druk te zetten. Dat inzicht komt heel direct binnen. Zonder oordeel dit ervaren, jezelf accepteren. Verder niets. Het streven naar verbetering laten gaan geeft ineens zoveel ruimte. Gewoon aanwezig zijn bij jezelf ervaar ik als heel bijzonder. Yin Yoga staat voor mij in het teken van loslaten en ontspannen. Lichaam en geest laten herstellen en opladen om zo vol in het leven te kunnen staan. Met alle bijzondere uitdagingen die daarbij horen.

Graag wil ik het positieve van de Yin met jou delen en het je op jouw eigen wijze laten ervaren in de lessen.

Proeflessen
Kom langs voor proeflessen Yin Yoga bij LIEF LIJF Twente >>

Meer informatie over de lessen bij LIEF LIJF Twente >>

Hartelijke groet,
Alien
LIEF LIJF Twente

De lessen vinden plaats in een mooie, rustige ruimte aan de Voortsweg 204 (ingang aan de voorkant van de DRUKKERIJ) op de maandagavond.

En aan de Voortsweg 204A (ingang bij de eerste deur aan de zijkant van het pand) op de donderdagochtend.

Gepubliceerd door LIEF LIJF Twente

Van huis uit ben ik een echte doener, ik hou ervan om actief te zijn. Vooral op het gebied van sport. De afgelopen 20 jaar heb ik zoveel mooie kilometers al rennend afgelegd door de natuur. Ik heb de mooiste marathons gelopen. Lief en leed gedeeld met mijn loopmaatjes. Om blessures te voorkomen en niet te eenzijdig te bewegen ging ik naar Tacoyo, waar ik in mijn vrije tijd 9 jaar les in heb gegeven. Ik kom er steeds meer achter hoe belangrijk het is om te spelen met de balans tussen inspanning en ontspanning, Yang en Yin. Een groot deel van mijn leven berustte op wilskracht c.q. spierkracht. Door veel leuk te vinden liep ik mijzelf letterlijk en figuurlijk een beetje voorbij. Door open te staan voor nieuwe ervaringen kwam ik zonder voorkennis spontaan terecht bij een Yin Yogales. Deze eerste kennismaking met Yin Yoga heeft mij diep geraakt. Naast alle trainingen en opleidingen die ik heb gevolgd (en deels ook heb gegeven) op het gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling kwam Yin Yoga per direct mijn hele systeem binnen waardoor ik volledig kon ontspannen en aanvaarden. Deze ervaring wil ik heel graag meegegeven aan éénieder die zich niet alleen maar in alle activiteiten wil verliezen maar meer vanuit de verbinding met zichzelf steviger en gelukkiger in het leven wil staan. Eerder was mijn lijfspreuk: "Willen is kunnen".En dat heeft mij ver gebracht. Maar nu haal ik mijn inspiratie uit het Chinese gezegde: Spanning is wie je denkt te moeten zijn, Ontspanning is wie je werkelijk bent! Graag nodig ik je uit om deze ervaring te delen en kom langs voor een proefles. Met lieve groet, Alien

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: