Waarom nog steeds zo verbaasd?

Hoe komt het toch dat ik nog steeds zo verbaasd ben over het effect van Yin Yoga op mijn leven?

Door niets te doen gebeurt het! 
Als echte doener hoef ik bij de Yin Yoga even niet iets actief te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen gebeurt er wat. Door mij helemaal aan de houdingen over te geven, de zwaartekracht z’n werk te laten doen, voel ik dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.

Het bindweefsel speelt een grote rol in hoe je in je vel zit. Je voelt dat je door de Yin-houdingen meer ruimte creëert in je bindweefsel en tussen je gewrichten. Dit gebeurt door langer dan 3 minuten in dezelfde houding te blijven.

Het mag dan wat langer duren voordat je je stugge bindweefsel bereikt, het is voor mij ook heerlijk om 5 minuten even niets anders te hoeven dan te “zijn”. Alleen dit al!

Het besef dat je met Yin Yoga merkt dat je niet altijd iets hoeft te doen om iets te bereiken.

Steeds minder stress en spanning
Ik ervaar steeds minder stress en spanning in mijn leven door de Yin Yoga. Maar ik heb niet de illusie dat ik volledig zonder spanning door het leven zal gaan. En ik zou het niet eens willen. Heerlijk om de gedrevenheid te voelen om voluit ergens voor te gaan. Wel ben ik mij sterker bewust van de signalen in mijn lichaam. Ik heb meer bereidheid deze signalen te respecteren door er genoeg rust en ontspanning tegenover te zetten. En heel eerlijk: dit blijft een uitdaging.

Jezelf accepteren
In de rust en stilte tijdens een houding krijg ik soms zo’n helder besef. Iets wat ik eigenlijk al weet ervaar ik nu in een meer totale dimensie. Veel intenser voel ik wat het met mij doet om altijd het uiterste uit mezelf te willen halen, mezelf onder druk te zetten. Dat inzicht komt heel direct binnen. Zonder oordeel dit ervaren, jezelf accepteren. Verder niets. Het streven naar verbetering laten gaan geeft ineens zoveel ruimte. Gewoon aanwezig zijn bij jezelf ervaar ik als heel bijzonder. Yin Yoga staat voor mij in het teken van loslaten en ontspannen. Lichaam en geest laten herstellen en opladen om zo vol in het leven te kunnen staan. Met alle bijzondere uitdagingen die daarbij horen.

Graag wil ik het positieve van de Yin met jou delen en het je op jouw eigen wijze laten ervaren in de lessen.

Proeflessen
Kom langs voor proeflessen Yin Yoga bij LIEF LIJF Twente >>

Meer informatie over de lessen bij LIEF LIJF Twente >>

Hartelijke groet,
Alien
LIEF LIJF Twente

De lessen vinden plaats in een mooie, rustige ruimte aan de Voortsweg 204 (ingang aan de voorkant van de DRUKKERIJ) op de maandagavond.

En aan de Voortsweg 204A (ingang bij de eerste deur aan de zijkant van het pand) op de donderdagochtend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s