Het wonder dat alles met alles verbindt heet bindweefsel.

Versterk de verbinding met je eigen natuur.

Voordat ik ook maar ooit van Yin yoga had gehoord heb ik nog nooit een moment stil gestaan bij de functie van het bindweefsel in ons lichaam. Hoe mooi is dat woord bindweefsel voor iets wat alles met alles verbindt in je lichaam.

In de Yin yoga is alles gericht op het rekken van het bindweefsel. En om die rek te creëren laat je de spierspanning zoveel mogelijk los. Door eens even NIET TE DOEN maar te ZIJN met wat er is, bereik je het meeste effect.

Het bindweefsel: wat is het, wat doet het?
Bindweefsel is een lichaamseigen, allesomvattend netwerk, een zacht weefsel dat verbindt, het lichaam doordringt en daarbinnen zorgt voor structuur en zintuiglijke samenhang. Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel, spieren, botten, pezen, kraakbeen, organen, alles!

Gezond bindweefsel heeft een ruitvormig patroon met geleidelijke golflijnen. Bij vergroeiingen, verklevingen, uitdroging of degeneratie zijn zogenaamde cross-links zichtbaar. Vergelijk het met een in de war geraakte kluwen wol. Hierdoor hebben spieren en organen minder ruimte om hun functies uit te voeren. Je krijgt last van minder bewegingsvrijheid en je spijsvertering werkt minder goed. Ook kun je last krijgen van emotionele klachten of overprikkeling.

Loslaten
Emoties, overtuigingen, gedachten en gevoelens hebben wij soms onbewust opgeslagen in het bindweefsel van ons lichaam omdat we er (nog) geen raad mee wisten. De energie stagneert en kan letterlijk niet meer of niet voldoende stromen. Met Yin Yoga rek je het bindweefsel waardoor de structuur positief verandert en er letterlijk meer ruimte vrij komt voor de doorstroming van de energie. En dat voel je!

Schoonheid van de natuur
Net als bij de schoonheid van de natuur die zich in de herfst terugtrekt en loslaat wat niet meer dienend is, zo geeft Yin Yoga aandacht aan de verstilling in jezelf en kun je bewust of onbewust loslaten wat je nu niet meer dient.

Met de lessen kom je in de diepere lagen van je zelf en daardoor sta je steviger in het leven.

Kom langs bij LIEF LIJF Twente voor de speciale herfstlessen of geef een les cadeau met een mooie waardebon.

Meld je even aan voor de herfstlessen of kies voor een andere lessenreeks via het contactformulier >>

Lieve groet,

Alien

Gepubliceerd door LIEF LIJF Twente

Van huis uit ben ik een echte doener, ik hou ervan om actief te zijn. Vooral op het gebied van sport. De afgelopen 20 jaar heb ik zoveel mooie kilometers al rennend afgelegd door de natuur. Ik heb de mooiste marathons gelopen. Lief en leed gedeeld met mijn loopmaatjes. Om blessures te voorkomen en niet te eenzijdig te bewegen ging ik naar Tacoyo, waar ik in mijn vrije tijd 9 jaar les in heb gegeven. Ik kom er steeds meer achter hoe belangrijk het is om te spelen met de balans tussen inspanning en ontspanning, Yang en Yin. Een groot deel van mijn leven berustte op wilskracht c.q. spierkracht. Door veel leuk te vinden liep ik mijzelf letterlijk en figuurlijk een beetje voorbij. Door open te staan voor nieuwe ervaringen kwam ik zonder voorkennis spontaan terecht bij een Yin Yogales. Deze eerste kennismaking met Yin Yoga heeft mij diep geraakt. Naast alle trainingen en opleidingen die ik heb gevolgd (en deels ook heb gegeven) op het gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling kwam Yin Yoga per direct mijn hele systeem binnen waardoor ik volledig kon ontspannen en aanvaarden. Deze ervaring wil ik heel graag meegegeven aan éénieder die zich niet alleen maar in alle activiteiten wil verliezen maar meer vanuit de verbinding met zichzelf steviger en gelukkiger in het leven wil staan. Eerder was mijn lijfspreuk: "Willen is kunnen".En dat heeft mij ver gebracht. Maar nu haal ik mijn inspiratie uit het Chinese gezegde: Spanning is wie je denkt te moeten zijn, Ontspanning is wie je werkelijk bent! Graag nodig ik je uit om deze ervaring te delen en kom langs voor een proefles. Met lieve groet, Alien

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: