Yin op de werkvloer, hoe bijzonder is dat?

Heel bijzonder! Ik heb genoten van jullie enthousiasme, lieve collega’s. En dan als toegift lees ik in het weeknieuws het volgende:

Ontspanning door inspanning

Onlangs hadden wij- de collega’s op de foto- het geluk een Yin Yoga les van Alien te mogen volgen, georganiseerd door K. P.

Vooraf had Alien al wat informatie toegestuurd over Yin Yoga en wat het jou kan brengen:

Met Yin Yoga rek je het bindweefsel waardoor de structuur positief verandert en er letterlijk meer ruimte vrij komt voor de doorstroming van de energie. En dat voel je! Door de oefeningen kom je in de diepere lagen van je zelf en daardoor sta je steviger in je lijf en je leven.

In gemakkelijke kleding op matjes begonnen wij met de verschillende houdingen onder de geruststellende woorden van Alien: je kunt hier geen spierpijn van krijgen :), want je rekt bindweefsel. Ik moet zeggen dat ik dat – tijdens die soms hele lange minuten in een pittige houding- wel betwijfelde… Je voelt een pijntje hier, spanning daar, allerlei gedachten tuimelen over elkaar heen en ondertussen hoop je dat de oefening snel voorbij is…. ‘is het klaaaaaaar….?!”K

Kreunend en steunend kwamen we na een minuut of drie / vier weer uit de oefening overeind, waarop Alien laconiek reageerde ‘er is in ieder geval weer iets in werking gezet!’. Mocht een bepaalde houding te zwaar voor je zijn, dan gaf Alien alternatieven. De kunst is je grenzen te verleggen, fysiek en mentaal en jouw lichaam in de houding zijn werk te laten doen.

We hebben sterk ervaren hoeveel ‘losser je in lijf’ je komt te zitten na slechts een paar oefeningen, ’s nachts heel goed kunnen slapen.

IMG_20181122_195300

Alien, nogmaals bedankt voor deze fijne les, bijzonder zo tussen de computers, met collega’s en inderdaad… de volgende dag geen spierpijn :)!