Yin op de werkvloer, hoe bijzonder is dat?

Heel bijzonder! Ik heb genoten van jullie enthousiasme, lieve collega’s. En dan als toegift lees ik in het weeknieuws het volgende:

Ontspanning door inspanning

Onlangs hadden wij- de collega’s op de foto- het geluk een Yin Yoga les van Alien te mogen volgen, georganiseerd door K. P.

Vooraf had Alien al wat informatie toegestuurd over Yin Yoga en wat het jou kan brengen:

Met Yin Yoga rek je het bindweefsel waardoor de structuur positief verandert en er letterlijk meer ruimte vrij komt voor de doorstroming van de energie. En dat voel je! Door de oefeningen kom je in de diepere lagen van je zelf en daardoor sta je steviger in je lijf en je leven.

In gemakkelijke kleding op matjes begonnen wij met de verschillende houdingen onder de geruststellende woorden van Alien: je kunt hier geen spierpijn van krijgen :), want je rekt bindweefsel. Ik moet zeggen dat ik dat – tijdens die soms hele lange minuten in een pittige houding- wel betwijfelde… Je voelt een pijntje hier, spanning daar, allerlei gedachten tuimelen over elkaar heen en ondertussen hoop je dat de oefening snel voorbij is…. ‘is het klaaaaaaar….?!”K

Kreunend en steunend kwamen we na een minuut of drie / vier weer uit de oefening overeind, waarop Alien laconiek reageerde ‘er is in ieder geval weer iets in werking gezet!’. Mocht een bepaalde houding te zwaar voor je zijn, dan gaf Alien alternatieven. De kunst is je grenzen te verleggen, fysiek en mentaal en jouw lichaam in de houding zijn werk te laten doen.

We hebben sterk ervaren hoeveel ‘losser je in lijf’ je komt te zitten na slechts een paar oefeningen, ’s nachts heel goed kunnen slapen.

IMG_20181122_195300

Alien, nogmaals bedankt voor deze fijne les, bijzonder zo tussen de computers, met collega’s en inderdaad… de volgende dag geen spierpijn :)!

Gepubliceerd door LIEF LIJF Twente

Van huis uit ben ik een echte doener, ik hou ervan om actief te zijn. Vooral op het gebied van sport. De afgelopen 20 jaar heb ik zoveel mooie kilometers al rennend afgelegd door de natuur. Ik heb de mooiste marathons gelopen. Lief en leed gedeeld met mijn loopmaatjes. Om blessures te voorkomen en niet te eenzijdig te bewegen ging ik naar Tacoyo, waar ik in mijn vrije tijd 9 jaar les in heb gegeven. Ik kom er steeds meer achter hoe belangrijk het is om te spelen met de balans tussen inspanning en ontspanning, Yang en Yin. Een groot deel van mijn leven berustte op wilskracht c.q. spierkracht. Door veel leuk te vinden liep ik mijzelf letterlijk en figuurlijk een beetje voorbij. Door open te staan voor nieuwe ervaringen kwam ik zonder voorkennis spontaan terecht bij een Yin Yogales. Deze eerste kennismaking met Yin Yoga heeft mij diep geraakt. Naast alle trainingen en opleidingen die ik heb gevolgd (en deels ook heb gegeven) op het gebied van zingeving en persoonlijke ontwikkeling kwam Yin Yoga per direct mijn hele systeem binnen waardoor ik volledig kon ontspannen en aanvaarden. Deze ervaring wil ik heel graag meegegeven aan éénieder die zich niet alleen maar in alle activiteiten wil verliezen maar meer vanuit de verbinding met zichzelf steviger en gelukkiger in het leven wil staan. Eerder was mijn lijfspreuk: "Willen is kunnen".En dat heeft mij ver gebracht. Maar nu haal ik mijn inspiratie uit het Chinese gezegde: Spanning is wie je denkt te moeten zijn, Ontspanning is wie je werkelijk bent! Graag nodig ik je uit om deze ervaring te delen en kom langs voor een proefles. Met lieve groet, Alien

%d bloggers liken dit: